Beste (groot)ouder(s)
 
Door de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu werd gisteren het ozon- en hitteplan geactiveerd. Ook het KMI voorspelt de komende dagen een hittegolf.
 
Als gemeentelijke speelpleinwerking nemen wij daarom een aantal maatregelen om er voor te zorgen dat uw kind op een zo veilig mogelijk en gezonde manier kan spelen:
 
– Geef uw kind een hoofddeksel mee naar het speelplein. Label het langs de binnenzijde met zijn/haar naam zodat we bij verlies weten van wie het is.
 
– Wij beschikken over grote binnenruimtes die schaduw bieden en relatief koel zijn. Een deel van de georganiseerde spelactiviteiten zal daarom binnen gespeeld worden.
 
– Bij de start van spelactiviteiten zullen alle kinderen gevraagd worden een bekertje water te drinken, ook al hebben ze op dat moment geen dorst. Wij voorzien ten allen tijde gratis kraantjeswater. Het is uiteraard toegelaten (en zelfs aan te raden) om uw kind zelf te voorzien van voldoende dranken.
 
– Door de beslissing van de provinciegouverneur, met als doel het nodeloos verbruik van leidingwater tegen te gaan, mogen wij nog steeds onze zwembaden niet vullen. We voorzien wel bij de kleuters kleine plonsbaden. Bij onze middengroep en tieners zullen af en toe waterspelletjes gespeeld worden om de nodige verfrissing te bieden.
 
– Twee maal per dag zal er door de organisatie een verplicht insmeermoment met zonnecrème gehouden worden. Indien uw kind gevoelig is aan de reguliere zonnecrèmes die vrij verkrijgbaar zijn in de handel en/of een specifieke crème dient te gebruiken, dan vragen wij u die zeker mee te geven.
 
– Tot slot zullen onze (hoofd)animatoren een extra oogje in het zeil houden naar mogelijke negatieve gezondheidseffecten (duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid, …) door de warmte.
 
Speelse groeten
Speelplein Awimbalieje Denderleeuw