Kleuters: 3 tot 6 jaar

Een speelpleinwerking op maat van kleuters!11698863_828818087213686_4671793244795203211_o

Speelplein Awimbalieje is supertrots op haar bruisende kleuterwerking die elke zomer heel wat kleuters een leuke vakantie bezorgt! Elke dag staan er 8 of meer animatoren klaar onder leiding van een hoofdanimator om de kleuters een leuke speeldag te bezorgen! 

 

 

Het kleuterlokaal bestaat uit heel wat leuke speelhoeken waar de kleuters vrij kunnen spelen en zelf op ontdekking gaan.
Kleuters houden nl. van verandering, nieuwe dingen en uitdagingen. Daarnaast bieden de animatoren ook heel wat gevarieerde activiteiten op maat aan die aansluiten bij de interesses en mogelijkheden van de kleuters. Hierbij wordt heel wat fantasie gebruikt.

De kleuters eten ’s middags apart aan tafel. Zo kan er goed nagegaan worden dat iedereen flink het brooddoosje leeg eet!

Tijdens het vrij spel krijgen de kleuters ook de kans om op het groot plein te spelen. We zijn ervan overtuigd dat het spelen op het groot plein een verrijking is in hun spel. Zo krijgen ze ook de mogelijkheid om met oudere broers, zussen en vriendjes te spelen.

Op dit moment lopen alle animatoren verkleed rond en sturen tussen de spelende kleuters impulsen/prikkels uit en zetten op deze manier extra aan tot spelen.

Voorbeeld van een impuls: prinses Lola wil de overkant bereiken bij haar lieve prins. In het midden ligt er echter een boze beer (moni verkleed) die aan het slapen is. Wie durft het aan de beer wakker te maken?

 

Enkele aandachtspunten:

  • Vanaf drie jaar zijn kleuters welkom bij AwimbaLieje. Wie jonger is dan drie jaar, moet nog een jaartje wachten! 
  • Kleuters die naar speelplein AwimbaLieje komen, moeten zindelijk zijn. Een ongelukje kan af en toe gebeuren, maar het is belangrijk dat kleuters zelf kunnen aangeven wanneer zij naar het toilet moeten.