Middengroep: 6 tot 12 jaar

De middengroep… de basis van onze speelpleinwerking!

De middengroep (ook wel de 6 – 12 jarigen genoemd) is de eerste werking die bij speelplein Awimbalieje ontstaan is.
We durven dus wel toegeven dat we als geen ander weten hoe deze groep een volledige dag te animeren!

Tijdens de 3 verschillende spelblokken (zie verloop speelpleindag) staan zij onder leiding van meer dan genoeg animatoren en 1 hoofdanimator.

Aan het begin van iedere spelblok vinden er 4 toneeltjes plaats waar alle kinderen naar kijken. Deze toneeltjes stellen op hun beurt spelen voor die 1u15min duren.
Na de toneeltjes verspreiden de animatoren zich, wordt er nog even kort overlopen wie wat doet en kiezen de kinderen op dat moment wat zij het leukste vinden.

Er wordt gezorgd voor variatie in de spelletjes bij het voorbereiden. Zo zal er bv. bij iedere spelblok 1 knutselactiveit georganiseerd worden voor kinderen die het liever wat rustiger aan doen en/of een activiteit met water (bij warm weer) voor de vissen onder hen en/of een fantasietocht waar er een groot probleem moet opgelost worden, kortom… voor ieder wat wils! Iedere dag ziet er dan ook anders uit.

Tijdens het vrij spel zijn alle hoeken van het speelplein geopend en kunnen de kinderen vrij ravotten.

De speelpleindag wordt gestart met onze OSA-blok. OSA staat voor Open Speelplein Aanbod en vertrekt vanuit het principe dat vakantie = vrije tijd = spelen = je zin doen!
Tijdens dat moment creƫren wij dan ook vrijheid voor de kinderen en bieden wij een uitgebreid en gevarieerd speelaanbod aan.

Alle animatoren lopen tijdens dit moment verkleed rond en sturen tussen de spelende kinderen impulsen/prikkels uit en zetten op deze manier extra aan tot spelen.
Voorbeeld van een impuls: gekke professor Porselein zijn raket is stuk en zoekt een stoere bemanning om in het bouwdorp een nieuwe raket te bouwen.